Aalborg Kommune støtter grønne varmeløsninger for helårsboliger udenfor fjernvarmeområder

Foto: Aalborg Kommune.
dato

Aalborg Kommune tilbyder støtte til fælles varmeløsninger for helårsboliger udenfor fjernvarmeområder. Fokus er på vedvarende energi med mulighed for rådgivningstilskud til luft-til-vand varmepumper eller jordvarmeanlæg.

Aalborg Kommune har åbnet op for en spændende mulighed for boligejere udenfor fjernvarmeområder: fælles varmeløsninger. En fælles varmeløsning kan implementeres ved hjælp af enten en luft-til-vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg, hvor boligejere kan få rådgivningstilskud til de indledende beregninger.

For at kunne ansøge om støtte, skal mindst fem helårsboliger deltage i projektet, og de fleste af disse boliger skal i øjeblikket opvarmes med naturgas eller olie. Det er et krav, at boligerne ligger udenfor allerede eksisterende eller planlagte fjernvarmeområder, og anlæggets effekt skal maksimalt være 250 kW. Det er ligeledes et krav, at varmeløsningen skal være baseret på vedvarende energi og ikke biomasse.

Når det kommer til effektbegrænsninger, kræver anlæg med en effekt over 250 kW et projektforslag, som skal godkendes af Aalborg Kommune. Anlæg under denne grænse behøver ikke kommunal godkendelse. Sagsbehandlingstiden for godkendelse af ansøgninger ligger på omkring 21 dage. Projekter, der overskrider 250 kW, kan også få støtte ved at tage direkte kontakt med kommunen via mail.

Mens der ikke tilbydes støtte til indkøb og etablering af anlæggene, kan man søge tilskud til nødvendige rådgivningstimer i de indledende faser. Dette kan hjælpe boligejere med gennemførelsen af beregningerne, der skal afgøre anlæggets egnethed.

For mere information om hvordan der ansøges, og hvilke betingelser der skal opfyldes, kan potentielle ansøgere kontakte Aalborg Kommune via deres hjemmeside: https://www.aalborg.dk.

https://www.aalborg.dk/nyheder/tilskudspulje-til-faelles-lokal-varmeloesning

Kilde: Aalborg Kommune