Statistik: Fra fejltolkninger til videnskabelige gennembrud

dato

Oplev et inspirerende foredrag om statistikkens rolle i at forstå verden omkring os. Tirsdag den 5. november 2024 kl. 19.00 i Egense Forsamlingshus kan du høre professor Susanne Ditlevsen fortælle om de heldige og mindre heldige historier inden for statistik, samt dykke ned i den nyeste forskning omkring klimaets tipping points.

Statistik er et kraftfuldt værktøj, men også et, der nemt kan misbruges og fejltolkes. Dette foredrag vil belyse, hvordan statistik har spillet en vigtig rolle i at forstå verden, fra historiske opdagelser til nutidens udfordringer.

Statistikkens rolle i historien

Professor Susanne Ditlevsen vil tage publikum med på en rejse gennem statistikkens historie. Fra opdagelser som skørbug blandt sømænd til børnedødelighed på fødselsklinikker, og videre til tekniske fejl i rumfærger og mulig racisme i amerikansk politi. Hver historie viser, hvordan statistik kan belyse årsagssammenhænge, men også hvordan fejltolkninger kan føre til misforståelser.

Fremtidens udfordringer og muligheder

Foredraget giver også indsigt i Ditlevsens egen forskning, herunder matematikken bag klimaets 'tipping points'. Hun vil forklare, hvordan statistiske metoder kan bruges til at forudsige sandsynligheden for, at Europas varme havstrøm vil kollapse i dette århundrede.

Arrangementet er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", som streames live fra Aarhus Universitet. Det er en mulighed for at få en dybere forståelse af, hvordan statistik kan anvendes til at tackle nogle af de største udfordringer, vi står overfor i dag.

For mere information om foredraget, billeder og pladsreservation, besøg foredragets hjemmeside. Følg også serien på nyhedsbrevet eller sociale medier for bonusmateriale og opdateringer om kommende foredrag.

Praktisk Information
Dato: Tirsdag 5. november 2024
Tid: Kl. 19.00
Sted: Egense Forsamlingshus, Østergade 30, 9280 Storvorde
Entré: Fri entré
Målgruppe: Alle



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut